+381 (11) 3752 999
+381 (11) 770 4490

ATS toneri

TRS Europe d.o.o. -   Clover Serbia d.o.o

TRS AG je osnovan 1998. Godine u Švajcarskoj, kao jedan od vodećih evropskih reproizvođača alternativnog potrošnog materijala za štampanje.

Početkom 2006. godine proizvodnja i razvoj preseljeni su iz Švajcarske u Srbiju (Novi Sad). Na bazi visokih švajcarskih standarda kvaliteta i pod švajcarskim nadzorom proizvodnja se vremenom povećavala i kapaciteti su rasli. Visoki standardi kvaliteta su postignuti kroz ISO 9001 i američki ASTM (American Society for Testing Materials) koji se redovno sertifikuju od strane nezavisnih institucija.

U avgustu 2011. Clover Holdings Inc., svetski lider u industrijskim rešenjima za očuvanje životne sredine uključujući reciklažu i reproizvodnju kertridža za štampače, najavio je kupovinu TRS grupe. Ovom akvizicijom TRS dodatno jača svoju poziciju kao jedan od vodećih proizvođača kompatibilnih laserskih tonera u Evropi. Ovo partnerstvo omogućilo nam je veću pokrivenost tržišta, ali i fokusiranje na specifična tržišta u Evropi. Sve to uz najbolji kvalitet i podršku i maksimizaciju mogućnosti distribucije i dostupnosti naših proizvoda širom Evrope.

Fabrika TRS Europe – Clover Serbia poseduje i određene sertifikate koji garantuju za kvalitet svog proizvoda.

  • ISO9001 - je postao osnova svih sistema za menadžment kvalitetom u svim granama industrije širom sveta. 
  • ISO14001 - je međunarodno prihvaćen standard koji usklađuje ekološke ciljeve sa pravnim zahtevima. Ovim standardom postiže se ravnoteža između ekonomske efikasnosti i zaštite životne sredine.
  • ISO19752-19798 - su industrijski standardi za određivanje performansi monohromatskih i kolor toner kertridža. Korišćenjem standardnog test dokumenta (ISO-24712), odštampanim u kontrolisanom okruženju sa standardnim podešavanjima štampača kontroliše se kvalitet svakog tonera
  • DIN33870 - standard opisuje kriterijume za pripremu i ispitivanje alternativnih toner kertridža. Cilj standarda je da obezbedi dosledan kvalitet štampe i pouzdanost rada u toku celog radnog veka proizvoda.
  • STMC - Standardized Test Methods Committee. Ova globalna komisija formirana je sa ciljem da definiše i promoviše standardizovane test metode u industriji toner kertridža. Test metode se koriste kako bi se ocenile performanse kertriža. Korišćenjem tih test metoda moguće je proceniti performanse kertriža bilo gde i dobiti iste rezultate testiranja nezavisno od toga ko ta testiranja izvodi.
    Posedujući STMC sertifikat TRS se dokazao kao posvećeni proizvođač visoko kvalitetnih kertridža koji dostižu, a često i prevazilaze, OEM performanse.